Deza kozijnen Heerhugowaard - vierdelige kunststof schuifpui

“We hebben een prachtige vierdelige isolerende schuifpui”

“We kregen het in onze woning maar niet behaaglijk. Zelfs niet toen we vloerverwarming lieten aanleggen,” denkt mevrouw Van Dijk uit Schagen terug. “Verhuizen was geen optie, dus ontkwamen we er niet aan iets aan die houten kozijn doen. De kou kwam namelijk via de kieren zo de woning binnen.”

“Vrienden van ons wonen in Petten en hadden hun kunststof kozijnen bij DEZA Heerhugowaard vandaan. Dat zag er mooi uit en ze waren heel tevreden over de keurig nette werklui. Onze vrienden zijn altijd erg kritisch, maar ze waren lovend over DEZA. Andere vrienden hadden veel minder mooie kozijnen van kunststof die elders vandaan kwamen. Op basis van die ervaringen, maakten we de keuze voor DEZA.”

Tuindeuren versus schuifpui

“Samen met Martijn van DEZA maakten we een tekening hoe we het precies wilden. Uiteindelijk werd het iets anders,” lacht ze. De familie Van Dijk had in de achtergevel openslaande tuindeuren in het midden, een groot raam en drie kleinere. Omdat de tuindeuren veel ruimte op het terras innamen, wilde ze nu het liefst een schuifpui. “Ik dacht dat dit bij ons niet kon omdat we links de tv hebben staan en rechts de bank. Martijn deed ons een geweldig voorstel: Alle ramen en deuren verwijderen en een vierdelige kunststof schuifpui over de volledige breedte van de pui waarbij de middelste twee delen schuiven. Wát een licht en ruimte. Zoveel rustiger dan voorheen. Mooi joh.”

Onderhoudsarm

“Er komt geen zuchtje wind meer binnen. Ook de trekkers die hier af en toe voorbij rijden, hoor ik niet meer. Het isolatieglas doet wonderen. Boven de pui zit nog een houten constructie. Daar moet nog een keer Keralit gevelbekleding tegenaan. Dan is de achterkant volledig onderhoudsarm.”

vierdelige kunststof schuifpui

Kunststof raam

Op zolder en op de eerste verdieping heeft de familie in de 17 jaar dat ze hier wonen dakramen geplaatst, alleen één slaapkamer op de eerste verdieping heeft nog een raam dat stamt uit 1976. “De kinderen zijn aan het uitvliegen. Ooit verplaatsen mijn man en ik van de zolder naar de eerste verdieping, dus daar moet nog een raam met daarnaast een kunststof draai-kiepraam in met isolatieglas. Dan hoeven we écht niets meer te schilderen. Nooit een hekel aan gehad hoor, maar naarmate je ouder wordt, moet je het jezelf gemakkelijk maken. En het is natuurlijk erg prettig dat de woning er altijd uitziet alsof deze net geschilderd is,” vindt mevrouw Van Dijk.

Meer weten over een onderhoudsarme schuifpui?

Bent u ook benieuwd naar wat een schuifpui in uw woning kan doen, kom dan gerust langs voor een vrijblijvend advies in onze showroom aan de Industriestraat 8A in Heerhugowaard, of nodig ons uit bij u thuis. Er zijn verschillende opstellingen in schuivende delen en glasverdeling mogelijk en we kunnen zelfs jaloezieën tússen het isolatieglas plaatsen, zodat u zelf inkijk, lichtinval en warmte kunt reguleren.