Subsidie op Kunststof Kozijnen

Krijgt u subsidies op kunststof kozijnen met isolatieglas?

Energiekosten rijzen de pan uit. Om deze kosten nu en in de toekomst een beetje in de hand te houden, is isoleren verstandig. Het is natuurlijk weggegooid geld als de duur opgewekte warmte komende winter via kieren in de slecht geïsoleerde kozijnen naar buiten lekt.

Het grootste warmtelek zijn vaak de ramen. Daarom is het zeer de moeite waard om te investeren in isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met HR++ isolatieglas of triple glas. De grote vraag is: Krijgt u subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas?

Goedkoper isoleren met ISDE-subsidie

Om deze investering voor een grotere groep toegankelijk te maken, heeft de overheid een subsidie op isolatie in het leven geroepen, genaamd investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat is waarschijnlijk de reden dat veel mensen momenteel kiezen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met isolatieglas. Ook ú heeft de mogelijkheid om uw woning goedkoper te verduurzamen met een lagere energierekening tot gevolg.

Subsidie aanvragen / meer informatie

U kunt ook subsidie aanvragen als u één isolatiemaatregel hebt genomen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een inschatting.

Vanaf 2023 heeft u als woningeigenaar maar liefst 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen nadat u de maatregel hebt laten uitvoeren. Dit termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 hebt genomen. Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt.

Waar de verenigingen van eigenaars (VvE) voorheen onder de ISDE viel, is er nu een nieuwe regeling. Warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaan over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE).

Subsidiebedragen bij vervangen glas

Isolerend glas   Subsidie bedrag per m2 één maatregel Subsidie bedrag per m2 twee maatregelen Minimaal vereiste m2  Maximaal m2 Maximale U-waarde

(W/m2K)

HR++ glas €23,- €53,- 8 45 1,2
Kozijnpanelen €23,- 1,2
Isolerende deuren €53,- 1,5
Triple-glas (incl. isolerend kozijn U, < 1,5) €65,50 €150,- 8 45 0,7
Kozijnpanelen €115,- 0,7
Isolerende deuren €150,- 1,0

Belangrijke kenmerken:

  • Het gaat om het isoleren van de bestaande thermische schil. Het uitbreiden van de thermische schil komt niet in aanmerking voor deze subsidie
  • Bij het toepassen van een energiebesparende maatregel komt u pas in aanmerking voor subsidie als er ten minste nog één maatregel genomen wordt zoals binnen de ISDE omschreven staat. Dit kan dus één van de maatregelen zijn die buiten de isolerende categorie vallen
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale oppervlakte eis zoals hierboven weergegeven
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale isolatiegraad zoals hierboven weergegeven

Toegankelijker voor monumenten

De ISDE subsidieregeling is per 2024 toegankelijker geworden voor monumenten. Vanwege de monumentale waarde kunnen veel eigenaren van monumenten geen HR++ glas of gevelisolatie toepassen. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Het glas mag daarbij ook als voor- of achterzetbeglazing worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam.

Energiebespaarlening

U dient het investeringsbedrag van uw kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpui met isolatieglas zelf eerst voor te schieten. Mocht u dit bedrag niet op de bankrekening hebben staan, kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening die de overheid in het leven heeft geroepen om mensen te stimuleren duurzamer te wonen. Dit geeft u de mogelijkheid tegen een aantrekkelijke rente te lenen. De rente is vaak te betalen vanuit de besparing op de energierekening.

Subsidiewijzer

Naast de ISDE-subsidie zijn er in uw situatie misschien wel meer subsidies te krijgen. Check op de Subsidiewijzer wat er in uw specifieke gemeente nog meer te organiseren is om de renovatiekosten te drukken. Heeft u al een keer gebruikgemaakt van de ISDE-subsidie. Dat is vaak geen probleem.

Bezoek de showroom in Heerhugowaard

Wilt u uw energierekening verlagen, comfortabel wonen en tegelijk iets doen voor het klimaat? Verduurzaam dan uw woningen. Bent u benieuwd naar de subsidie op kunststof kozijnen voor uw ramen, deuren en schuifpuien met isolatieglas? Of bent u gewoon benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Industriestraat 8a in Heerhugowaard.