Deza Kozijnen Heerhugowaard - subsidie op kunststof kozijnen

Krijg ik subsidie op kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien dragen bij aan de CO2-reductie, maar de hamvraag is: krijgt u subsidie op kunststof kozijnen? Of verwacht de overheid dat u deze kosten volledig voor uw eigen rekening neemt?

Duurzaam renoveren

Als u gaat renoveren dan wilt u dit natuurlijk duurzaam doen. De overheid laat u gelukkig niet aan uw lot over. U heeft behalve subsidiemogelijkheden tevens de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk rente geld te lenen om uw investering te realiseren.

Isolerende kunststof kozijnen

Duurzaamheid, van het gas af, luchtdicht bouwen, energietransitie, circulariteit, lage RC-waarde, hoge U-waarde; allemaal termen die tegenwoordig dagelijks in de krant staan. Alles om in 2030 volgens het Klimmaatakkoord van Parijs de CO2-uitstoot met 49% te verminderen. Vergeet niet: als u goed isoleert, stookt u niet voor de mussen. Laat uw warmte dus niet via de kieren van uw oude (vaak houten) kozijnen naar buiten ontsnappen. Daar kunnen onderhoudsarme en isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien u (en de wereld) flink bij helpen.

Subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas

Om het gebruik van fossiele brandstoffen te verlagen en de CO2 uitstoot te verminderen, steekt de overheid een helpende hand toe met diverse subsidieregelingen. Er is voor 2022 maar liefst 228 miljoen euro gereserveerd voor het verduurzamen van woningen door de overheid. Bezit u een eigen huis dat u wilt verduurzamen? Dan kunt u putten uit de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). Verenigingen van Huiseigenaren (VvE’s) halen hun tegemoetkoming uit de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Het uiteindelijke subsidiebedrag op kunststof kozijnen inclusief isolatieglas is afhankelijk van het aantal vierkante meters en of u kiest voor HR++ glas of triple glas. Zo krijgt u voor isolerende ramen met HR++ glas een subsidie van 50 euro per m2, terwijl u met dezelfde maatregel bij triple glas uitkomt op 150 euro per m2.

U kiest bijvoorbeeld voor triple glas in kunststof kozijnen (ons Energie Kozijn) én gevelisolatie. Of kies HR++ isolatieglas in uw kunststof kozijnen en overweeg bijvoorbeeld zonnepanelen.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een initiatief van de overheid en een aantal banken om verduurzaming van woningen te stimuleren. U leent met deze regeling tegen een aantrekkelijke rente. Het rentebedrag betaalt u met het geld dat u maandelijks overhoudt op uw energierekening. Kunststof kozijnen isoleren namelijk ontzettend goed. Behalve aan uw woongenot merkt u dat duidelijk aan uw energienota.

Voordelen van duurzaam renoveren:

  • U bent klaar voor de toekomst. Zeker met ons Energie Kozijn zit u goed;
  • Uw energierekening daalt;
  • Uw woning stijgt in waarde;
  • U profiteert van een prettiger en gezonder binnenklimaat;
  • U heeft geen onderhoud meer aan uw kozijnen, ramen, deuren en schuifpui.

Aanvullende subsidieregelingen

Het antwoord op de vraag: ‘Krijg ik subsidie op kunststof kozijnen?’ is hiermee beantwoord. Kijk zelf even goed op de websites van de SEEH en de Energiebespaarlening voor de details. Op de Energiesubsidiewijzer achterhaalt u eenvoudig en snel of er in uw buurt momenteel aanvullende subsidieregelingen zijn.

Overweegt u een renovatie?

Gaat u renoveren en bent u benieuwd of u subsidie kunt krijgen op kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Industriestraat 8a in Heerhugowaard. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van subsidies en leningen en natuurlijk over onze kunststof kozijnen.

Onze showroom is open van dinsdag tot en met zaterdag

U kunt vrijblijvend de showroom bezoeken zonder afspraak. Wilt u een adviesgesprek of offerte dan werken we vanwege de drukte op afspraak en vragen wij u vooraf contact op te nemen. Dat kan via 072 572 15 89 of via contactformulier.

Maandag 1 tot en met zondag 21 augustus zijn wij gesloten i.v.m. bouwvak