Ruimtebesparende schuifpui in Ursem

“Onze schuifpui zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten”

Lucien & Marjolein wonen sinds anderhalf jaar in een drive-in woning in Ursem, een dorp in de kop van Noord Holland. Vanuit hun woonkamer op de eerste verdieping, stappen ze dankzij een schuifpui zo het ruime balkon op.

“Met de raampartij die erin zat, profiteerden we niet voldoende van het uitzicht en bovendien konden we niet gemakkelijk het terras op,” denkt Lucien terug. Het duurde niet lang voordat hij Marjolein ervan had overtuigd om met een schuifpui zo veel mogelijk daglicht binnen te halen.

Optimaal genieten

“In het begin vond ik een grote pui echt onzin. Maar tuurlijk, Lucien had gelijk,” lacht Marjolein. “We leven op de eerste verdieping. We koken boven en zitten boven op het terras. We hebben hier veel uitzicht en een mooi overzicht op de Noord Hollandse polders. Zonde om daar niet optimaal van te genieten, toch?”

Verbinding met het terras

Met een zes meter brede schuifpui van Deza Heerhugowaard hebben ze een prachtige verbinding gemaakt naar het zelf verbouwde 24 m2 terras. “Dankzij al het glas en de enorme hoeveelheid licht, lijkt onze woning  nu veel groter,” vindt Marjolein. “De pui van zes meter breed neemt geen ruimte in en kan maar liefst drie meter open. Ik ben er zó blij mee.”

Inbraakwerende en onderhoudsarme kozijnen

Qua veiligheid zitten ze volgens Lucien goed: “In de schuifpui hebben we veiligheidsglas in er zit een knappe driepuntsluiting op de pui. Echt robuust allemaal.” De Schüco kunststof kozijnen van Deza Heerhugowaard zijn sowieso in eigen fabriek met staal versterkt dus inbraakwerend. “En onderhoudsarm natuurlijk,” voegt Lucien toe. “Als we gekozen hadden voor houten kozijnen waar de zon de hele dag op brandt, weet ik zeker dat ik ieder jaar sta te schilderen. Daar ben ik té veel voor van huis. Ik adviseer kunststof. Ik zou niet anders meer willen. Superblij mee.”

Hoe woon jij?


Stel jij je weleens de vraag over je eigen woonsituatie en woonwensen…hoe woon jij eigenlijk? Past je huis nog bij je of is het tijd voor een vrijblijvend woonadvies? Stap gerust eens onze showroom in Heerhugowaard binnen voor een woonadvies op maat. De koffie staat klaar!