Deza kozijnen Heerhugowaard - verwarmd glas in kunststof tuindeuren bij vtwonen weer verliefd op je huis

Meer wooncomfort met verwarmd glas in uw onderhoudsarme kozijnen

In de winter is het heerlijk om vanuit een lekker warme woonkamer mijmerend naar buiten te kijken. Zou uw tuin dit jaar bedekt worden met een witte deken? Het kan zomaar. Bij die gedachten alleen al krijgt u kippenvel, maar dat komt vooral doordat het altijd kouder is dichtbij een raam.

Daarom heeft Select Windows laatst in de aflevering van ‘vtwonen weer verliefd op je huis’ het verwarmd glas onder de aandacht gebracht. Heeft u die uitzending gezien? Met infraroodverwarming ín het glas voelt u de stralingswarmte op uw lijf vallen. Het geeft een zachte en aangename warmte. Net als alsof de zon u door het raam verwarmt. Heerlijk. Vooral in de winter.

Volop woongenot met warmtebron in het glas

Zoals u tijdens de afleveringen van vtwonen ontdekte, doen isolerende kozijnen, tuindeuren of een onderhoudsarme schuifpui wonderen voor uw woongenot. Verwarmd glas doet daar nog eens een schepje bovenop.

Kachel in het glas

De kachel in het glas is ook een ideale oplossing als u een aanbouw overweegt en geen plaats heeft voor een (extra) radiator of convectorput. Het is namelijk niet nodig om het kunststof kozijn of het isolatieglas aan te sluiten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Verwarmd glas is ook heerlijk als bijverwarming voor woningen met grote glaspartijen. Zeker als deze tot de grond reiken.

De werking van verwarmd glas

Verwarmd glas werk eenvoudig: aan de binnenkant van het isolatieglas wordt een speciale (vrijwel onzichtbare) coating aangebracht. Hier zetten we spanning op waardoor warmte ontstaat. Het verwarmd glas is eenvoudig te bedienen met een paneel aan de muur. Net als bij een klassieke verwarming stelt u zelf de gewenste temperatuur in.

Isolatieglas als verwarming in schuifpui

Het verwarmbare glas straalt gelijkmatig over het gehele glasoppervlakte een behaaglijke infrarood warmte uit. De warmte straalt tot aan een ‘obstakel’, bijvoorbeeld meubelstuk of bewoner. Dan wordt het geabsorbeerd en deels terug gereflecteerd. Verwarmd isolatieglas is zowel toepasbaar in HR++ glas als in triple glas. Het is een stijlvolle oplossing voor uw raam, schuifpui of openslaande deuren.

Verwarmd glas is vooral handig bij:

  • oude huizen waar geen leidingen liggen;
  • in Tiny Houses concepten;
  • bij een aanbouw waar geen ruimte is voor een (extra) radiator of leidingen;
  • het vervangen van een vast raam waar een radiator onder zit voor een schuifpui of tuindeuren.

Bezoek de showroom in Heerhugowaard

Wilt u meer weten over verwarmd glas in kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Industrieweg 8a in Heerhugowaard.