Optisch schuifraam

Optisch schuifraam met nostalgische uitstraling

Een optisch schuifraam zien we vaak terug in jaren 30 woningen, in boerderijwoningen en in de grachtenpanden en pakhuiswoningen in Amsterdam. In dit laatste geval noemen we deze ramen vaak verhuisramen.

Een ander woord voor een optisch schuifraam is een boerderijraam of een Amsterdams schuifraam. Het is een raam dat u eenvoudige van onder naar boven kunt schuiven. Dat is weer eens iets anders dan een vast raam of een draaikiepraam. Als het traditionele houten schuifraam begint te rotten, gaat u natuurlijk op zoek naar een soortgelijk raam zodat het karakteristieke van de woning behouden blijft.

Verhuisraam of boerderijraam

In de Select Windows fabriek laten we optische schuiframen van kunststof maken die niet te onderscheiden zijn van het originele houten schuifraam. Doordat het bovenlicht iets naar voren geplaatst is, lijkt het alsof het onderste raam over het bovenste raam beweegt, maar dit is niet zo. Feitelijk gaat het om een praktisch draaikiepraam met de uitstraling van een schuifraam. Vanzelfsprekend plaatsen onze vakkundige monteurs behalve dit optische schuifraam tevens onderhoudsarme kozijnen en natuurlijk bijpassend isolatieglas.

Nostalgische uitstraling

De houten schuiframen van vroeger die door de werking van het hout maar lastig open en dicht gingen, maken dus plaats voor moderne draaikiepramen met de nostalgische uitstraling van een verhuisraam. Al dan niet met een roedeverdeling.

Optisch schuifraam van kunststof

Het optische schuifraam heeft net als ons vast raam en draaikiepraam dankzij de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®), de verdiepte profielen en de keuze uit 150 kleuren/structuren alles weg van hout, maar het is van kunststof. Met alle voordelen van dien; deze ramen zijn isolerend, onderhoudsarm en inbraakwerend. Ook heeft het optisch schuifraam standaard 4 ventilatiestanden.

Voordelen optisch schuifraam

  • altijd passend bij de stijl van de woning;
  • nooit meer schilderen;
  • lijkt een schuifraam, maar is een draaikiepraam;
  • isolerend en inbraakwerend;
  • vakkundige geplaatst;
  • productie en montage onder VKG Keurmerk;
  • in 150 kleuren/structuren verkrijgbaar.

Bezoek onze showroom in Heerhugowaard

Woont u in de buurt van Alkmaar, Schagen, Hoorn of Den Helder en is uw houten schuifraam toe aan vervanging? Neem dan contact op of kom vrijblijvend langs in onze showroom aan de Industriestraat 8A en dan laten we u zien wat de mogelijkheden in kunststof ramen zijn. U bent ook van harte welkom als u enkel benieuwd bent naar de prijzen van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.