Thuis in kunststof kozijnen

kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken. Onderhouds- en schoonmaaktips voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. In de showroom van DEZA kozijnen in Heerhugowaard krijgt Melinda vaak de vraag wat onderhoudsarme kozijnen nu eigenlijk voor werk met zich meebrengen.

Een goede vraag natuurlijk, want onderhoudsarm is niet hetzelfde als onderhoudsvrij. Het is niet veel werk, maar er moet af en toe wel íets gebeuren aan kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Maar wat dan? Wij geven graag onderhouds- en schoonmaaktips voor kunststof kozijnen.

Draaikiepraam van binnenuit schoonmaken

Groot voordeel van kunststof is dat het niet rot of verkleurt. Zo behoudt u altijd de kleur. Op een gegeven moment wordt een kozijn natuurlijk vies. Door zand of een bepaalde aanslag. Dit is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Eventueel met een beetje Dreft. Dit werkje kunt u direct meenemen als u de ramen lapt. Zeker met een draaikiepraam kunt u dit eenvoudig van binnenuit de woning doen.

Hang- en sluitwerk schoonmaken

Verder is het verstandig twee keer per jaar uw hang- en sluitwerk te controleren. Tussen de scharnieren kan zich namelijk vuil ophopen waardoor een raam uiteindelijk gaat piepen. Na het schoonmaken, even invetten met teflonspray. Liever niet met olie, want dat trekt juist vuil aan.

Blijft een kozijn piepen of zijn uw kozijnen zo vies dat u het er met Dreft niet vanaf krijgt, neem dan contact op met DEZA aan de Industriestraat 8a in Heerhugowaard of kom langs voor een onderhoud set speciaal voor kunststof kozijnen. Ga niet experimenteren en gebruik zéker geen schuurmiddel.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Dus, wat houden onderhoudsarme kozijnen in? Behalve dat u energiezuinig, duurzaam en isolerend zit, betekent dit nooit meer schilderen. Wél af en toe even de kunststof kozijnen schoonmaken met een vochtige doek. Dat is het belangrijkste.

Wij helpen u graag tijdens een afspraak in onze showroom

U bent van harte welkom in onze showroom. Wij ontvangen alleen bezoek op afspraak. Zo heeft u voldoende ruimte om veilig onze showroom te bekijken. Voor het maken van een afspraak in de showroom of bij u thuis willen wij u vragen gebruik te maken van ons contactformulier.