Aluminium kozijnen - Kozijnrenovatie in Ursem - DEZA Kozijnen

Kozijnrenovatie in Ursem met aluminium kozijnen, ramen en deuren

“Ik ben timmerman van origine en mijn beste vriend zit in de kunststof kozijnen,” vertelt Jeroen. Tóch koos hij voor zijn nieuwe woning in Ursem voor aluminium kozijnen, ramen, deuren en een schuifpui.

Bij deze kozijnrenovatie in Ursem hebben wij de houten kozijnen vervangen door aluminium. “Ik heb als houtworm lang vastgehouden aan hout, maar uiteindelijk heb ik tóch gekozen voor gemak.” Kunststof kozijnen zijn weliswaar óók isolerend, inbraakwerend en onderhoudsarm, maar de industriële look van aluminium kozijnen vinden we chiquer.

Sterk isolerende aluminium kozijnen

De isolatiewaarde van aluminium kent verschillende gradaties qua dikte. Om geen last te hebben van een koudebrug waar je weleens over hoort bij aluminium kozijnen, koos Jeroen voor een kunststof element in het midden zodat kou van buiten niet naar binnen kan. “Dus geen natte of koude kozijnen,” zegt hij tevreden.

Driehoekige ramen van aluminium

Aluminium kozijnen zijn in allerlei vormen te verkrijgen. De driehoekige ramen op zolder waren dan ook geen enkel probleem voor DEZA Kozijnen. Omdat deze raampartij pal op het zuiden ligt, is gekozen voor zonwerend triple isolatieglas.

Aluminium draaikiepramen

Behalve voor vaste ramen, kozen Jeroen en zijn vrouw Mariska op verschillende plekken voor draaikiepramen. “Handig dat de ramen ooit open kunnen, maar door de warmte-terugwin-installatie (WTW) die is aangelegd, hoeft er in principe nooit een raam open. De WTW zorgt namelijk voor continue ventilatie.”

Vierdelige aluminium schuifpui

Aan de achterzijde van de woning prijkt een vierdelige antracietkleurige aluminium schuifpui die door het midden via twee kanten opengaat. Hiermee maak je van huis en tuin één. Zeker met uitzicht op de beschermde Westfriese Omringdijk is dat natuurlijk een lust voor het oog.

Fraké hout

Aan de voorkant van de woning, tussen de zinken omlijsting van de twee ramen, en boven de schuifpui aan de achterzijde van de woning is gekozen voor gevelbekleding van Fraké hout; een thermisch gemodificeerd onderhoudsarm hout uit Gabon dat zeer duurzaam is en niet rot.

Nooit meer schilderen

Aan alles is gedacht. Overal zie je de drie gestapelde ramen terugkomen, zelfs boven de aluminium voordeur en in de aluminium garagedeur. Jeroen en Mariska zijn zeer tevreden over de montage van hun aluminium kozijnen, ramen, voordeur, achterdeur, garagedeur en schuifpui. Ze hoeven de woning nooit meer te schilderen.

Bezoek onze showroom in Heerhugowaard

Dit is slechts één voorbeeld van wat DEZA Kozijnen voor uw woning kan doen. Bent u geïnspireerd geraakt door het verhaal van Jeroen & Mariska en wilt u uw eigen huis renoveren met kozijnen en isolatieglas? Bezoek onze showroom voor persoonlijk advies op maat of vraag vandaag nog een offerte aan.

Bekijk ook alle foto’s van de kozijnrenovatie in Ursem.