Deza kozijnen Heerhugowaard - het belang van ventileren - kunststof draaikiepramen

Het belang van ventileren

Huizen zijn tegenwoordig top geïsoleerd. Goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee. Omdat de warmte die u binnen opwekt niet naar buiten ontsnapt, daalt uw energierekening. Kunststof kozijnen, muur-, gevel- en vloerisolatie en natuurlijk isolatieglas zorgen ervoor dat uw woning in de winter lekker warm blijft en in de zomer heerlijk koel.

Een prettige temperatuur binnenshuis komt uw woongenot ten goede natuurlijk. Maar we mogen het belang van ventilatie niet vergeten als u duurzaam wilt wonen: isoleren betekent namelijk ook ventileren. Het is belangrijk dat er een continue luchtstroom aanwezig is die vervuilde lucht afvoert en frisse lucht binnenlaat.

Energie Kozijn

Vroeger maakten we gebruik van natuurlijke ventilatie via de kieren van de houten kozijnen. Niet dat dit gezond was, maar er kwam in elk geval lucht binnen. Juist met sterk isolerende kozijnen is het belangrijk om het belang van ventilatie in ogenschouw te houden. Ons Energie Kozijn valt met een U-waarde van 0,88 W/m2K zelfs onder luchtdicht bouwen. Daarom besteden wij naast isolatie veel aandacht aan het belang van ventileren.

Draaikiepraam met vier ventilatiestanden

Zo zitten op onze draaikiepramen standaard vier ventilatiestanden. Voor vaste ramen werken we met ventilatieroosters. Met ons PADK-beslag zit u helemaal goed. U kunt inbraakveilig ventileren doordat het raam in z’n geheel 6 millimeter naar voren komt. U ventileert dus gewoon als u van huis bent want dit beslag valt onder de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Blijvend ventileren

Luchten is iets anders dan ventileren. Met luchten haalt u tijdelijk een hoop frisse lucht binnen, maar als u daarna de ramen en de deuren sluit, is het voordeel snel weg. U moet blijvend ventileren. Dat kan met een klepraam, ventilatierooster in of op het kozijn van een vast raam of met mechanische ventilatie, wat vaak voorkomt in nieuwbouwwoningen.

Ramen wagenwijd open

Hoeft u dan nooit meer de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten? Met een goed ventilatiesysteem is dat inderdaad niet nodig. Heeft u niet voldoende geventileerd dan krijgt u vocht aan de binnenzijde van de ramen. In dát geval is het verstandig toch even de boel door te laten waaien. Zet eerst de verwarming terug en zet dan alle ramen een minuut of vijf tegen elkaar open.

Bezoek de showroom in Heerhugowaard

Wilt u meer weten over isolerende en ventilerende opties in kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom aan de Industriestraat 8a in Heerhugowaard. We vertellen u graag meer over onze isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.