Deza Kozijnen Heerhugowaard - Select windows - Dezau-waarde en rc-waarde

U-waarde en RC-waarde; wat betekent dat eigenlijk?

In het hele klimaatverhaal en dat ‘energieneutraal (ver)bouwen’ komen termen als U-waarde en RC-waarde voorbij. Omdat sommigen door de bomen het bos niet meer zien en geen idee hebben wat dit voor hén betekent, leggen wij u graag uit hoe het zit.

RC-waarde: de isolatiewaarde van de constructie van uw woning

Om niet voor de mussen te stoken, is het belangrijk dat we onze woningen beter isoleren. Als uw woning niet te oud is, heeft de totale constructie van uw woning waarschijnlijk dankzij muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie al een hele redelijke isolatiewaarde. Kortom: de RC-waarde is hoog.

U-waarde: warmteverlies via kozijnen en isolatieglas

Maar hoe staat het met de warmte die verloren gaat via uw ruiten? Heeft u daar weleens bij stilgestaan? Dit warmteverlies drukken we uit in de U-waarde: hoeveel warmte laten uw kozijnen en het glas door? Dit getal moet in tegenstelling tot de isolatiewaarde van de constructie zo laag mogelijk zijn.

Combinatie kunststof kozijnen en isolatieglas

Kunststof kozijnen isoleren veel beter dan houten kozijnen, dus die keuze is snel gemaakt. Bij al onze onderhoudsarme kozijnen zijn de profielen rondom versterkt met staal en afgedicht met een dubbel rubber. Daar heeft u geen keuze in.

Living 3 profielen

Waar u wél keuze in heeft, is de uitstraling en de isolatiewaarde van het profiel waarvan DEZA de kozijnen maakt. Kiest u het 5-kamer isolatiesysteem van het Hollands Accent profiel of kiest u voor het nóg beter isolerende 7-kamersysteem met de uitstraling van Hollands Blok of Hollands Facet?

Energie Kozijn

Groot voordeel van de relatief nieuwe kozijnprofielen (Hollands Blok en Hollands Accent) is dat de profielen dieper zijn waardoor u met gemak triple isolatieglas kwijt kunt. Met deze profielen (in welke uitstraling dan ook) in combinatie met triple glas haalt u eruit wat erin zit. We noemen dit toekomstbestendige kozijn het Energie Kozijn. Met het Energie kozijn haalt u een U-window waarde van 0,88 W/m2K en dat bespaart een hoop op uw energierekening.

Energie Kozijn - verlaag uw energierekening

U-waarde uitrekenen

De U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) is eenvoudig uit te rekenen omdat dit de omgekeerde waarde van de RCwaarde (warmteweerstand) is. Dus als uw RC waarde 1,75 is dan is uw U-waarde 0,57 (som: 1: RC-waarde= U-waarde).

Investeer in een lagere energierekening

Als u spaargeld heeft, levert het weinig tot niets op om dit geld bij de bank te stallen. Een mooie gelegenheid om te investeren in sterk isolerende kozijnen dus. Heeft u geen of niet genoeg geld voor kozijnen die klaar zijn voor de toekomst, dan kunt u voordelig lenen via de Energiebespaarlening die de overheid ter beschikking heeft gesteld. We vertellen u hier graag meer over in onze showroom aan de Industriestraat 8a in Heerhugowaard.